2015. április 26., vasárnap

Tiramisu, házilag készült maszkarpónéval.


Laktózmentesen étkezik a nagylány unokám.
Igyekszem neki mindent beszerezni, ha én főzök.
Sajnos, laktózmentes maszkarponéval még nem találkoztam.
Már nagyon vágyott rá.
Kénytelen voltam megtanulni az elkészítését.
Nagyon egyszerű, laktózmentes joghurtot vásároltam. 
Egy szűrőbe , dupla tüll anyagot tettem és ezen lecsöpögött a kevés laktózmentes tejszínnel,és 2 ek olíva olajjal elkevert joghurt, a hűtőbe egy éjszaka.

Finom és elfogadható állagú lett.
Nem zsíros, jó lájtos.


Ezt használtam a sütemény elkészítéséhez.
3 tojás sárgáját 3 ek porcukorral habosra kevertem.
Hozzá adtam 10 dkg 2 ek porcukorral kikevert laktózmentes  vajat, és 1 ek mandula esencet, a likört kikerülve.

Ez is saját készítésű. Laktózmentes tejszínből készítettem.



A maszkarponéval még jó csomómentesre kikevertem a tojásos, vajas  masszát, habverővel. 
A baba piskótákat fekete kávéba mártva, kiraktam vele egy jénai alját. 

Erre került a krém.

Tetejére cukrozatlan holland kakaó port szitáltam.

4 megjegyzés:

Ani írta...

Hiába! Nagyi csak egy van. Ha kettő van, akkor is:)
Nagyon tetszenek a receptek. Én nem vagyok ilyen profi, de főzögetek. Most egy játékot indítottam a blogomon. Szép nyereménnyel. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu Szeretettel várom.

Roza írta...

Olgis, szuper lett! És szuper a mascarpone elkészítésének leírása is! Köszi:)

Olgis írta...

Köszönöm.

Olgis írta...

Részt vettem a játékban is!