2015. január 15., csütörtök

Házi tészták készítése.


Ha már van szép sárga  házi  tojásod,akkor elő a  gyúró táblát ,és a tésztanyújtó géped.
Ha nem szép sárga a tojás, egy kis kurkumával megjavíthatod.
Máris készülhet a házi tészta.
Nálam a gyúrt tészta, úgy készül, hogy 2 sárgája és 2 egész tojás, amennyi lisztet felvesz.
Részletesen ITT olvashatod.
A kimaradt tojás fehérjéket lefagyasztom.
És attól függ, hogy reszelt tészta, vagy metéltek készülnek, keményebbre, vagy lágyabbra hagyom.
Most őket "gyártottam"
Nagy pörkölt csiga- kínai evőpálcával sodorva.


Kavatelli- bordásítva, már majdnem kagyló formája van.
Rudakat sodortam, majd daraboltam és sodortam a bordán.

Gnocchetti -kicsit formázva, a bütyök ujjammal.
Ezekből a fajtákból csak minta készült első kipróbálásra.

Apró reszelt


Szélesebb reszelt-tarhonya szitán szárad.

 Széles metélt-Keskeny metélt




Nincsenek megjegyzések: