2013. december 29., vasárnap

Rakott lencse.

 LENCSE
Elképzelhetetlen az új év lencse és sült tök
nélkül.
A malac a szerencsét, a lencse a gazdagságot a tök az egészséget ígéri nekünk.
MALAC
SÜLT TÖK
MÉZZEL-KAKUKKFŰVEL
Nagyon  egyszerű a rakott lencse elkészítése, de annál finomabb.
Hagyományos módon lencsét főzünk.
Vízben, egy fej hagymával, babérlevéllel,ételízesítővel, vagy leveskockával, pár ág kakukkfűvel, puhára főzzük.
Vékony,világosbarna rántást tejföllel felengedünk és ezzel sűrítjük be a lencsét. 
Ha langyosra hűlt, 2 egész tojást elkeverünk benne,  citrom borssal ízesítjük. 
A darált sertéshúst pörköltszerűen lesütjük.
Ízesítése, só,  citrombors, kakukkfű,paprika.

Egy  kivajazott, morzsázott, tűzálló tálba  rakjuk a lencse felét, erre kerül a hús, majd a maradék lencse.
Tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt rakunk.
Jól előmelegített sütőbe sül 10 percig, majd vissza véve a hőfokot, még kb 10 percig pirosra sütjük.

4 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Mesés! Köszönöm - próba lesz :) BÚÉK

marisz57 írta...

Nagyon jónak tűnik!

marisz57 írta...

Olgis, ez tényleg finom!
Kipróbáltam:http://tortafuggo.blogspot.hu/2013/05/eteleim.html

marisz57 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.