2013. december 31., kedd

Grissini.


Grissini
Kenyér tésztát, citrom borssal, tárkonnyal, gírosz, és grill fűszer sóval, és Himalája sóval ízesítek.
A kenyérsütő készre dagasztja.
 A gyúrótáblán átgyúrom, letakarva pihen.
Kinyújtás után megint pihentetem.


Csíkokat vágok és megsodrom.
Tojással lekenem.
                          A tetején, ollóval  kis becsípéseket készítek. 
Ezek sütéskor felemelkednek és finom ropogósra sülnek.
Szezámmagot,(most sikerült bio minőségűt kapnom) egész köménymaggal, durva tengeri sóval összekeverek, ebben megmártom és a tepsin még pihen kicsit. 
Sajttal is gazdagíthatjuk.
160 C°-on sül 20 percet.
Nagyon finom sós ropogtatni való.
 Ha vastagabbra készítjük, még köretként is funkcionálhat sült húsokhoz, virslihez.
Jó bor, sör korcsolya!

Mártogatóst is készíthetünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: