2012. szeptember 2., vasárnap

Kenyerem.

Fél kg BL 55-ös  liszt.
1 EK zabliszt
1 EK búza korpa
1 Ek búzacsíra.
3 dl tej
fél dl víz
1 EK olaj,
1 EK ecet
2 tk só
1 kk cukor
3 dkg élesztő
A kenyérsütő dagasztja.
Ha megáll a dagasztás, egy fakanállal jól felhúzogatom a tésztát, hogy jó levegős legyen.
Ha megkelt, újra átforgatom , kiolajozott lisztezett jénaiba rakom.Tetejét is ráteszem
Duplájára kelesztem.
Két oldalról megtámogatom  egy-egy db papírtörlő hengerrel, hogy ne terpeszkedjen el.
 Ezt sütés előtt, természetesen kiveszem.
Zsilettel bevágom a tetejét.

Megspriccelem vízzel,.
A jénai tetőt kiöblítem vízzel, ráteszem.
A sütőt közben elő melegítettem 200 fokra.
Mikor a kenyér bekerül 180c°-ra mérséklem a hőfokot.
Alsó+felső+légkeverés.
25 perc alatt sül. A jénai tetejét 10 perc után leveszem.
A sütő aljába víz van egy kis lábasban, az adja a gőzt.
Sülés után is megspriccelem vízzel.
Így néz ki! Puha és nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések: