2007. október 28., vasárnap

Májgombóc leves.





Hozzávalók: egy kis fej édes káposzta 

1 fej hagyma, 
20-30 dkg zöldbab,
 2 db burgonya, 
1 db sárgarépa, 
1 db petrezselyem, 
kevés olaj,
 1 db paradicsom, 
1 db paprika. 

Só, bors, kakukkfű, őrölt kömény, borsikafű. 

Elkészítés: az olajon átdinszteljük a hagymát, a felaprózott sárgarépát, petrezselymet, felöntjük vízzel (kb 3l). Hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a zöldbabot. Sóval, borssal ízesítjük. 

Hozzáadjuk a zöld fűszereket. 

Májgombóc: 4-5 db csirke májat elkaparunk. 
3 db tojást felverünk, 
4 EK zsemlemorzsát, 
1 EK kukoricadarát, apróra vágott petrezselyem zöldet adunk hozzá, jól átkeverjük. 
A májat és 1 kk szódabikarbónát hozzá adjuk, átkeverjük, pihenni hagyjuk. 

Ne legyen nagyon lágy. 

A megfőtt levesbe szaggatjuk, két kanál segítségével,vagy a két tenyerünk közt gombóccá formázzuk.
 Ne legyenek kicsik, kanálnyi nagyságúak.
 A gombócokat egyszer átforgatjuk.
 Májkrémből is készíthető, de a máj finomabb.
 Ezek a gombócok könnyűek, lazák, nem kemények, ízletesek. 
Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: